luni, 16 februarie 2009

Controlori cu epoleti. Inspectoratul de Stat în Constructii, întesat de colonei in rezerva

Jaful care are loc de ani de zile la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), prezentat recent in paginile «Gardianul», a primit completari chiar de la angajatii din interiorul institutiei.

Pe statele de plata ale ISC se afla nu mai putin de zece colonei in rezerva care, pe langa pensiile de zeci de milioane, isi rotunjesc veniturile cu salarii de la stat, la care alti bugetari nici nu pot visa. Acestia sunt platiti din banii publici cu lefuri grase, ce variaza intre 55 si 70 de milioane de lei vechi. Printre acestia: col. Mihai Arghir, director la achizitii publice, col. Adrian Constantin Balaban,
D. Grajdan, director gen. interimar, col. Vasile Mihai Stefanca, la serv. informatizare, col. Adrian Murariu - director directia economica, col. Gheorghe Popa, dir. general la marketing, col. Gheorghe Nitu, director general la Corpul de Control, col. Emil Traian Grecu, dir. la Corpul de Control, col. Constantin Trifu, sef serv. contabilitate, si col. Mihai Mircea. Lista acestora ar trebui continuata cu trei colonei recent angajati, parca in dispretul intentiilor noului guvern, de reducere a numarului de pensionari din aparatul de stat. In ceea ce il priveste pe col. Balaban, indicat de sursele noastre drept mana dreapta a inspectorului general de stat Dorina Nicolina Isopescu, acesta este acuzat de colegi ca anul trecut a achizitionat pentru casa de vacanta a ISC din Sinaia mobilier extrem de scump, dar pe numele sau. Mai mult, mobilierul de la Sinaia era nou-nout si nu existau motive sa fie „casat”. Balaban este banuit ca si-a mobilat vila proprietate personala de la Campina pe banii inspectoratului.

Comisioane grase pentru concedii exotice
Dupa ce „Gardianul” a dezvaluit saptamana trecuta cum ISC a platit 6 milioane de euro pentru o structura de bloc lasata ulterior de izbeliste, telefoanele redactiei au zbarnait trei zile. Asa am aflat ca de fapt structura cu pricina ar fi costat 10.900.000 de euro, si nu 6 milioane, cum am publicat saptamana trecuta. Diferenta se explica prin faptul ca s-au facut de fapt doua contracte: unul pentru teren si al doilea pentru structura de bloc. De mentionat ca vanzatorul, SC Balpo Investment SRL, abia dobandise imobilul cu numai cateva luni inainte, la un pret de cinci ori mai mic. Dupa tranzactie, majoritatea directorilor au plecat in concedii in tarile calde sau le-a crescut brusc cate o limuzina in batatura. Singura reactie oficiala a ISC la dezvaluirile din „Gardianul” a fost un fax prin care nu se contestau deloc informatiile publicate, ci doar era precizata suma de 28.643.160 de lei platita oficial pentru respectiva structura de bloc din strada CF Robescu 23, zona Unirii-Udriste. Asteptam sa ni se comunice si cat s-a platit pentru terenul de nici 700 de metri patrati pe care s-a ridicat constructia
Sursa.

2 comentarii:

  1. Nu stiu cum sa calific o persoana care este lasa , se ascunde in spatele unui blog pentru a discredita o femeie care are toate atuurile pentru a fi lider: frumoasa, desteapta , puternica. Ca sunteti din mijlocul nostru , al celor care lucreaza in aceasta institutie pe care o blamati este clar , dar daca avem in mijlocul nostru asemenea oameni este clar ca avem o problema. Si toti colegii ar trebui sa ia atitudine pentru ca nu loviti numai in d-na Isopescu ci loviti in noi toti. Cred ca ceea ce faceti este razbunarea unui om mic la suflet , o non- valoare care se teme de valori. Daca v-ati permis sa va luati de dl. Epuran -parintele Legii 10 si care este un specialist de prima mina , de d-na Isopescu care este profesor universitar este clar ca sunteti o nulitate si nu reusiti sa ridicati la nivelul lor. Invidia este mare si sufletul dvs. mic. Daca erati barbat ii spuneati d-nei Isopescu in fata ceea ce ginditi. Dar ca o cirtita ati asteptat momentul schimbarilor ca sa iesiti la suprafata . D-na Isopescu este o femeie careia nu i se poate imputa decit un singur lucru : ca nu a tratat lichelele ca tine asa cum trebuia.Sunt convinsa ca cei care o cunosc pe d-na Isopescu nu cred nimic din murdariile pe care le-ai scris. Si dorim ca sefa sa fie puternica si sa treaca cu eleganta care o caracterizeaza peste aceste mizerii . Suntem linga dvs. doamna inspector general de stat.

    RăspundețiȘtergere